TJERKGAAST - In de omgeving van Tjerkgaast en Spannenburg is de rampenzender Omrop Fryslân slecht te ontvangen. Dat meldt de gemeente Skarsterlân.

De slechte ontvangst wordt veroorzaakt door de noodzender die op de zendmast van Spannenburg is geplaatst, na de uitval van de mast in Hoogersmilde.

Mensen die last hebben van de storing kunnen dat melden via de website van het Agentschap Telecom.

Door de uitval van de zendmast Smilde is de ontvangst van de rampenzender Omrop Fryslân weer beter te ontvangen in de gemeente Ooststellingwerf. Met name in Appelscha was Omrop Fryslân slecht te ontvangen door de sterke signalen vanaf Smilde. Omrop Fryslân zend uit vanaf de zendmast Irnsum. Omdat Omrop Fryslân Radio 1 ongewild stoort (door het relatief weinige frequentie verschil van 400KHz) heeft Radio 1 een steunzender in Irnsum op de 104.3MHz. Omdat Tjerkgaast nu de vervangende mast is van Smilde is Omrop Fryslân slecht te ontvangen in de omgeving van Tjerkgaast. Indien u hierover klachten in wilt dienen dan kan dat via de volgende website van het Agentschap Telecom: https://loket.at-ez.nl/formulieren/storingsmelding/f?p=100:1:898241211642067 www.agentschaptelecom.nl

http://www.joustercourant.nl/profile/redactie/article405465.ece/tjerkgaast_omrop_frysl